Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Laatste Pallium

Yolanda Stil
Voor u ligt de laatste editie van Pallium. Na 24 jaar houdt het op te bestaan. Terwijl het thema palliatieve zorg zeker niet aan actualiteit heeft ingeboet. Waarom dan toch stoppen?
Palliatieve zorg raakt vele professionals, waaronder verpleegkundigen en artsen. Mede als gevolg van het brede spectrum aan zorg dat deze professionals bieden, ervaart de uitgeverij dat velen van hen zich over palliatieve zorg laten informeren via kanalen die specifiek op hun beroepsgroep gericht zijn.
Pallium ontleent zijn kracht aan het bieden van informatie daar waar verschillende professies elkaar kruisen en versterken. Abonnees waarderen dat ook. Helaas heeft Pallium desondanks te maken met een dalend aantal abonnees, een trend die ook de uitbreiding van het online-aanbod op palliumtotaal.​nl niet heeft kunnen keren.
Als uitgever van Pallium blijft Bohn Stafleu van Loghum het thema palliatieve zorg op de voet volgen. Wij hopen van harte u te mogen blijven begroeten op bijvoorbeeld onze congressen.
Zonder redactie geen Pallium. De eindredacteur die zorgt dat ook deze Pallium weer prettig leesbaar is. Het redactiesecretariaat dat alle lijntjes bij elkaar brengt. De leden van de redactie die vanuit hun ervaring met palliatieve zorg weten wat er in de dagelijkse praktijk leeft. Met daarin natuurlijk speciale dank aan Rob Bruntink, die vele jaren als hoofdredacteur deze kar trok, met een aanhoudende drive om palliatieve zorg voor het voetlicht te brengen en te houden, bespreekbaar te maken en te verbeteren.

Last but not least dank aan u als lezer van Pallium. U voelt zich zeer verbonden met een zo’n belangrijk thema als palliatieve zorg. Dat zal met het stoppen van dit tijdschrift niet anders zijn. Ik wens u veel succes in alles wat u hierin motiveert. Wellicht tot ziens op een ander platform of gelegenheid ter versterking van palliatieve zorg. We hopen met dit laatste, extra dikke nummer van Pallium dit platform op een waardige manier af te sluiten.