Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 276 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

In het Zicht – Anna Hospice Wijbosch

In of rondom hospices zijn vaak kunstwerken geplaatst. Wat voor kunst is dat en waarom is hiervoor gekozen? In de rubriek 'In het zicht' laten we steeds zo'n kunstwerk zien, met een toelichting erbij.

Interview met Jannie Oskam

Jannie Oskam, sociaal wetenschapper en auteur van het boek Zo gaan we het doen! Samen beslissen bij borstkanker zat in de Denktank Netwerken Palliatieve Zorg en is lid van de patiënten- en naastenraad van het consortium Septet.

E-Pal

Deze rubriek wordt verzorgd door de redactie van E-pal, een via e-mail verspreid kwartaalblad met samenvattingen van artikelen uit diverse periodieken over palliatieve zorg. Het is bestemd voor artsen, verpleegkundigen en andere hulpverleners in de palliatieve zorg.

Blended-learning in de wijk

Mantelzorgers van mensen in de laatste levensfase hebben soms ondersteuning nodig van zorgprofessionals. Om ondersteuning op maat te kunnen geven, moeten professionals in de wijkverpleging goed toegerust zijn. Maar in hoeverre vinden zij zichzelf in staat om mantelzorgondersteuning te bieden en helpt blended-learning hen daarbij?

De ‘achtbaan’ – Metaforen in de palliatieve fase

Mantelzorgers die voor een naaste in de palliatieve fase zorgen, gebruiken in hun communicatie met zorgverleners regelmatig metaforen. Ook zorgverleners kunnen ze gebruiken om een gesprek over een moeilijk onderwerp te versoepelen.

Palliaweb

Vorig najaar werd de website Palliaweb gelanceerd door de coöperatie Palliatieve Zorg Nederland (PZNL). Zorgverleners kunnen er alle relevante informatie over palliatieve zorg vinden.

Chubby cheeks

Artsen die in 2018/2019 de Kaderopleiding Palliatieve Zorg volgden, schreven allen een kort verhaal over een palliatieve zorgervaring. Pallium publiceert een selectie daarvan. In dit nummer een bijdrage van Marieke Dijkzeul.

‘Een pleister tegen tranen’

In het boek Een pleister tegen tranen; Ondersteuning van kinderen en jongeren met een ernstig zieke ouder is er ook aandacht voor situaties waarin de ernstig zieke ouder komt te overlijden. Hoe kunnen ouders dit slechte nieuws aan hun kinderen vertellen?

Drieluik – Coronacrisis

De coronacrisis heeft de medische wereld op z'n grondvesten doen schudden. Pallium vroeg drie deskundigen uit het werkveld wat ze hopen dat door de coronacrisis in de zorg verbeterd zal worden.

Het is zo stil

Corona legt alles stil in ons Brabantse verpleeghuis. Al een paar weken komt er geen bezoek meer binnen. We hebben - bijna onvermijdelijk - het coronavirus in huis en bewoners en personeel maken de besmetting door.

Verfijn de zoekresultaten

  • Filter op categorie